Baby-oudercoaching
Tijdens de zwangerschap en geboorte is iedere baby een bewust wezen dat al veel ervaring heeft op gevoelsgebied. Deze ervaringen kunnen van invloed zijn op het latere gedrag en de ontwikkeling. Baby’s communiceren met babylichaamstaal.
Baby-oudercoaching, ook wel baby-therapie genoemd, is gericht op het kijken en luisteren naar uw baby om op die manier uw baby beter te kunnen begrijpen. De vraag is: Wat laat de baby zien en horen en wat heeft hij nodig van de ouders en de therapeut?
Wanneer Baby-oudercoaching?
Als tijdens de zwangerschap bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, zoals stress, medicijngebruik, medische onderzoeken, traumatische gebeurtenissen in de directe omgeving of vroegere miskramen, heeft dit grote invloed op uw baby.
Als tijdens de geboorte bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, zoals inleiding van de bevalling, gebruik van een morfinepompje, lange of korte duur van de bevalling, vacuümextractie, keizersnede, scheiding van moeder en kind of ernstige bezorgdheid van de ouders, heeft dit ook grote invloed op uw baby.
Na de geboorte kunnen bijvoorbeeld de conditie van de moeder, het starten van de borstvoeding, een ziekenhuisopname, onrustige kraamtijd of de gezinssituatie impact hebben op de emoties van uw kind.
Baby’s kunnen last hebben van :
- Veel of juist weinig huilen
- Verteringsproblemen
- Slaapproblemen
- Onrust
- Allergieën
- Frustratie
Tijdens de sessies, bij voorkeur met beide ouders, is er tijd en ruimte om samen te luisteren en te kijken naar het verhaal van uw kind aangevuld met informatie van u als ouder. De baby ligt daarbij op een prettige ondergrond waarbij de ouders en de therapeut de mogelijkheid hebben om contact met de baby te maken. Door middel van verschillende manieren van huilen en bewegen kan uw baby zich ontladen. De spanning die in zijn lichaam en geest aanwezig was, kan verminderen en verdwijnen.
Meer informatie over baby-oudercoaching leest in de folder. U kunt zich ook direct aanmelden.