Shantala babymassage

Shantala babymassage is een bijzondere manier om elkaar beter te leren kennen. Zonder woorden maar door middel van aanraking leert u de lichaamstaal van uw baby te verstaan, want dat is de enige taal die hij “spreekt” in zijn eerste levensjaar. U leert goed naar de reacties van uw baby te kijken en leert aanvoelen wat hij nodig heeft.

Deze vorm van babymassage komt oorspronkelijk uit India. Dokter Leboyer kwam in de jaren ’70 met deze manier van verzorging van baby’s in aanraking en was zo onder de indruk dat hij de kennis meenam naar Europa.

Door met aandacht en respect uw baby aan te raken vergroot het contact. Het stimuleert de zintuigen en de ontwikkeling van uw baby en verhoogt de weerstand. Uw baby voelt zich meer gezien en krijgt hierdoor meer vertrouwen in zichzelf en de wereld om hem heen.

Als baby’s nog in de baarmoeder zitten is de huid een belangrijk communicatiemiddel. De eerste ervaringen buiten de baarmoeder zijn die van contact via de huid door middel van aanrakingen.

Shantala babymassage is geschikt voor iedere baby vanaf 6 weken tot ongeveer 10 maanden. Bij buikkrampen, weinig slapen of moeizaam drinken en veel huilen kan babymassage verlichting en ontspanning geven.

Cursus babymassage:

Ik geef de cursus babymassage in kleine groepjes (4 baby’s met ouder/verzorger). Hier leert u in twee keer 1 ½ uur om zelf thuis uw baby te masseren. Ook is het mogelijk om individueel een cursus te volgen en, indien gewenst, kom ik bij u thuis.

Meer informatie:

Laat een reactie achter via onderstaand aanmeldformulier als u deel wilt nemen.

Aanmelden:

Aanmelden kan snel en eenvoudig via het aanmeldformulier of via tel: 0626798769