Ervaringen

Ervaring Shantala babymassage juli 2020

Wij hebben de babymassage met onze dochter bij Annelies gevolgd. Door de Corona-maatregelen was het erg fijn dat Annelies naar ons toe kon komen. In twee sessies hebben we alles doorgenomen. We vonden de begeleiding van Annelies erg fijn en het masseren doen we nog steeds om de dag!

Ervaring Shantala babymassage juni 2017

Mijn zoon was zeven weken oud en samen met drie andere dames en hun kleintjes hebben we bij mij thuis 2x een workshop Shantala babymassage gevolgd, gegeven door Annelies. Het was een prettige en leerzame ervaring. Mijn zoon werd er heerlijk ontspannen van en het is een leuke en fijne manier om zo contact te maken met je kind. Het is absoluut een aanrader voor zowel moeder (en vader) als voor jouw baby.

Baby-oudercoaching mei 2017

Wat vooral opvallend is bij de aanpak van Annelies is dat ze erg goed kan afstemmen op de personen voor haar. Hierdoor geeft ze ook adviezen die daadwerkelijk bij je gezin passen. Bovendien toetst ze tussentijds goed of ze de situatie goed begrijpt en of ze je als persoon goed inschat om zo het gesprek te optimaliseren. Grappig genoeg kom je zo door haar manier van doorvragen ook zelf op andere ideeën omdat je je gedachten anders rangschikt. Al met al heel bruikbare en nuttig bestede tijd die meteen iets oplevert.

Onze dochter was zeven maanden oud toen we bij Annelies aanklopten voor hulp. De voornaamste reden was dat we vanwege het onrustige slaappatroon van onze dochter zelf nauwelijks meer aan slapen toekwamen. De adviezen die we uit verschillende hoeken kregen om je kind gedurende een week ’s nachts door te laten huilen tot ze weer stil worden, voelden voor ons niet goed. Een kind huilt niet voor niets. We wilden weten wat de reden was en hoe we haar en onszelf écht konden helpen. Vanwege haar integratieve benadering kozen we voor Annelies.

 

Annelies kwam snel na ons telefoontje bij ons langs voor de intake. Het viel haar op dat Maartje niet op haar buik wilde liggen. Annelies wilde beter hiernaar kijken bij haar in de praktijk en gaf tegelijkertijd duidelijk aan dat ze geen wonderen kon verrichten qua slapen. Ze maakte ons duidelijk dat veel kleine kinderen niet doorslapen en dat het een balans is die ouder en kind moeten zien te vinden met elkaar.

 

Tijdens de eerste therapiesessie bleek dat het liggen op de buik, zonder zichzelf nog te kunnen verplaatsen (ze kon nog niet kruipen), voor Maartje geassocieerd was met haar geboorte-ervaring. Tijdens de moeizame geboorte had ze een lange tijd vastgezeten in het geboortekanaal. Annelies liet Maartje deze ervaring opnieuw beleven. Ze kon daardoor ontladen en Maartje wreef daarbij steeds over de plek op haar hoofd waar ze klem gezeten had. Een gebaar dat wij tot dat moment gelezen hadden als ‘vermoeidheid’. Het was een zeer intensieve sessie, die veel bij Maartje maar ook bij ons teweeg heeft gebracht. Het effect van de sessie was enorm. Maartje sliep vanaf de eerste nacht na de sessie door van 8 uur ’s avonds tot 6 uur ‘s ochtends. Dat hadden we niet durven hopen. Maar we merkten nog veel meer veranderingen. Ze ging nu ook meer op haar buik spelen, waardoor ze verder kon in haar ontwikkeling en ze begon meer te ‘praten’. De geboorte-ervaring had haar dus niet alleen geblokkeerd in haar slaappatroon, maar in haar hele ontwikkeling.

 

Na deze sessie zijn we nog twee keer terug geweest bij Annelies en daarin verwerkte Maartje nog weer een stukje meer. We merkten duidelijk aan Maartje dat de sessies haar hielpen, want daarna zette ze weer duidelijk stappen in haar ontwikkeling. Inmiddels is Maartje één jaar geworden en hebben we een ontzettend blij een vrolijk kind, dat goed slaapt en zich goed ontwikkelt. Het is echt genieten van onze prachtige dochter! We zijn Annelies erg dankbaar voor de ondersteuning die ze Maartje en ons gegeven heeft.

Wij hebben Annelies om hulp gevraagd vanwege het vele huilen en slaapproblemen van onze dochter (8maanden). Onze dochter is op de wereld gekomen na een zware bevalling waarvan wij het vermoeden hadden dat dit mogelijk ten grondslag zou kunnen liggen aan het feit dat ze niet lekker in d’r vel zat. Medische oorzaken voor het huilen waren voor het bezoek uitgesloten. Na de eerste behandeling en geadviseerde oefeningen ging onze dochter vrijwel direct kruipen. Iets wat haar al enige tijd frustreerde doordat dit niet wilde lukken. Hierdoor is ze overdag een zeer tevreden ondernemende baby geworden die veel lekkerder in d’r vel zit. Voor ons was een enkele behandeling voldoende om onze dochter te helpen waardoor ze de volgende stap kon zetten in haar ontwikkeling.

Nooit gedacht

Samen met onze zoon van 2,5 jaar zijn wij 2 keer bij Annelies geweest. We vonden het een positieve ervaring. En het allerbelangrijkste: onze zoon vond het ontzettend leuk om in de speelkamer te spelen. Na de eerste keer vroeg hij regelmatig: “Gaan we nog een keer naar Annelies?”
Wij zijn zwanger geraakt d.m.v. ivf en hebben er nooit bij stil gestaan dat dat ook impact heeft gehad en nog steeds heeft op onze zoon. Ongelofelijk wat hij allemaal liet zien in de speelkamer. Wij hebben veel tips gekregen die we ook thuis konden gebruiken.
Ook hebben wij geleerd om beter naar ons kind te kijken en te luisteren, zijn gedrag te beschrijven en zijn reactie te erkennen. Daardoor is er minder strijd en is onze zoon echt rustiger geworden.
Wij zijn heel blij dat wij deze stap genomen hebben en vonden het contact met Annelies fijn en vertrouwd, naar ons toe, maar ook naar onze zoon. De sessies waren ontspannen.

Wat wij ook fijn vonden, was dat je als ouder of als kind niet wordt beoordeeld, maar dat Annelies heeft gekeken naar wat ons kind nodig heeft en hoe we hem dat kunnen bieden. We hebben er een goed gevoel aan over gehouden.

Fam. Vink

A matter of trust

Als ouders ken je vast wel het dilemma: Wat moet ik in vredesnaam met het gedrag van mijn kind?”  Een moment in tijd waarop je niet tot je kind lijkt door te dringen.
De drempel is hoog: “Hulp vragen aan “een derde” welke jij je ziel en zaligheid zal moeten vertellen..De ervaring met het consultatiebureau is soms niet zo best als het dit soort zaken betreft. Een oplossing zou voor jullie de Integratieve Kindertherapie van Annelies kunnen zijn. Onze ervaring is in ieder geval positief. Je kan met je vraag bij Annelies terecht. Zij schetst voor zichzelf het grote kader en gaat vervolgens met jou en je kind aan de slag.Jammer genoeg lijkt de huidige medische wetenschap nog niet open te staan voor Integratieve Kindertherapie.

Onze oproep zou zijn: Heb er vertrouwen in en ga ervoor!
“The big picture” met Annelies als je hulp in nood.

Met vriendelijke groeten,
Familie Jongenotter

Over de kop

Als trotse vader fiets ik met mijn dochter van 3 jaar voorop in het kinderzitje van de brug. Plotseling schiet mijn voorwiel uit mijn fiets en vliegen wij samen over de kop. Dat is mij, in de zomer van 2005 overkomen. Gelukkig hebben wij het allebei overleefd, maar we realiseren ons dat we erg veel geluk hebben gehad en dat het ook anders had kunnen aflopen. Donna, mijn dochter, is er gelukkig met een schrammetje op haar knie vanaf gekomen en ik lag half in de kreukels. Tanden eruit, lip gescheurd en mijn hand gebroken. Maar nu achteraf bedenk ik me dat zij er nog het ergst aan toe is geweest. Een kind van 3 kan zich namelijk nog niet zo goed uiten, maar heeft wel haar vader zien liggen die onder het bloed werd afgevoerd in een ambulance.

Ik zag er voor haar ook niet meer uit als haar vader. Je denkt dan het heeft gewoon even de tijd nodig tot je weer bent opgeknapt en dan gaat het gewone leven met je dochter weer verder, maar integendeel. Het blijkt dat ze het vertrouwen in mij kwijt is; je vader beschermt je toch altijd? Ze wilde niets meer van mij weten. Wat we ook probeerde niets hielp, het werd juist alleen maar erger. Zelfs als ze ’s avonds naar bed ging, kreeg ik geen kus. Wij vervreemden helemaal van elkaar.

Ze kon ook geen bloed meer zien, geen schrammetje niets. Ze raakte dan compleet in paniek. Zelfs een bloedneus of een kapotte knie bij een ander was haar teveel. Het duurde ook altijd een tijd voordat zij zich liet troosten en heel klein beetje was gekalmeerd. Ze had gewoon een trauma, zo zou later blijken. En zo ging 2 jaar voorbij.

Haar oma was geopereerd aan haar ogen en wij gingen bij haar op bezoek. Toen Donna hoorde dat wij naar oma gingen omdat ze “pijn in haar ogen had”, raakte ze onderweg in de auto compleet in paniek. Ze schreeuwde en brulde dat ze echt niet naar oma wilde. Terwijl ze dol is op haar oma! Nadat wij haar met moeite toch mee naar binnen hadden genomen, drukte ze haar gezicht in mama’s nek en beefde ze over haar hele lichaampje. Ze snikte het uit, ze vond het zo eng. Als een heel klein meisje zat ze bij mama op schoot en wilde ze met niets en niemand nog te maken hebben. We konden haar niet meer troosten. We wisten ons geen raad. Als je zo ver bent dan is er maar één oplossing voor handen en dat is professionele hulp zoeken. Die hebben wij gevonden in Annelies van Geest. Dankzij Annelies heb ik mijn Donna weer terug! Eerst hadden wij als ouders een intake gesprek over wat er is gebeurd en daarna is zij met Donna aan de gang gegaan. Met de week veranderde Donna.

Ik kan weer met haar spelen en ravotten zonder dat ze in een hysterische bui terecht komt of volledig in paniek raakt. En…. ik krijg weer een kus en een knuffel als ze ’s avonds naar bed gaat.

André

Frustratie

Onze zoon van 5 had heel veel frustratie in zich doordat hij zich niet begrepen voelde. Hij kon deze frustratie niet goed uiten. Hij werd dwars en agressief naar anderen toe en dan eigenlijk alleen thuis. Voor ons gevoel omdat hij zich daar veilig voelt. Het werd echter steeds extremer waardoor wij ook aan ons zelf gingen twijfelen.

Na een aantal sessies integratieve kindertherapie kregen wij de bevestiging dat ons gevoel betreft de frustratie en het thuis uiten vanwege veiligheid en onze aanpak helemaal juist was.
Hij heeft geleerd om zijn gevoelens op een andere manier te uiten en dit op een manier die dicht bij hem lag.

Niet door straffen en belonen en bespreken maar door bij zichzelf te blijven en door te doen wat hij leuk vindt, kregen wij de tools om hem te kunnen begeleiden. Na 12 keer konden we, na 2 jaar strijd, zeggen, we hebben ons kind weer terug.

Saskia en Leon